Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove opcije

Istraživanje: Ni Vlada ni oporba ne znaju izvući zemlju iz krize

svečana sjednica, sabor (1)
Jurica Galoić/PIXSELL
06.09.2013.
u 11:10

Čak 52% građana smatra da je za spas Hrvatske nužan ulazak u politiku stručnjaka i lidera iz poslovnog svijeta, znanosti i drugih područja, koji su se dokazali u svome poslu i koji su dorasli izazovima s kojima se Hrvatska susreće.

Rezultati telefonskog istraživanja koje su proveli radio Soundset plavi i agencija Preclarus komunikacije na uzorku od tisuću ispitanika pokazuju da su hrvatski građani prilično otvoreni prema novim političkim opcijama, koje dolaze izvan sfere postojećih političkih stranaka.

Čak 28% hrvatskih građana smatra da dr. Nikica Gabrić i stručnjaci Nacionalnog foruma imaju dovoljno znanja i kompetencija da naprave pozitivne pomake u Hrvatskoj. Ako bi se Nacionalni forum registrirao kao politička stranka, u ovom trenutku mogao bi računati na potporu oko 10 posto. Istraživanje je pokazalo i da čak 60 posto hrvatskih građana smatra kako aktualna vlada vodi zemlju u krivom smjeru, a 45,6% da aktualne političke elite ni na vlasti ni u oporbi zemlju ne mogu izvući iz krize, priopćeno je iz agencije Preclarus.

Navodi se i da više od polovice hrvatskih građana (52%) smatra kako je za spas Hrvatske nužan ulazak u politiku stručnjaka i lidera iz poslovnog svijeta, znanosti i drugih područja, koji su se dokazali u svome poslu i koji su dorasli izazovima s kojima se Hrvatska susreće.

>>Pala potpora Vladi, SDP-u i HDZ-u, no Kukuriku nikad jači

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije